Stołówka szkolna / Jadłospis
Jadłospis od dnia 06.05.2024 r. do dnia 10.05.2024 r.
DZIEŃ TYGODNIA | ZUPA | DRUGIE DANIE |
poniedziałek | Rosół z makaronem (1, 3, 9) | Kasza kuskus (1), schab w sosie pomidorowo- warzywnym (1), kompot |
wtorek | – | – |
środa | – | – |
czwartek | – | – |
piątek | Barszcz czerwony z jajkiem (3, 9) | Kotlet z piersi kurczaka (1, 3), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot |
Spółdzielnia Socjalna „Kazimierzanka”
Legenda
🌿 – danie wegetariańskie
Alergeny
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje makadamia) i produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Szczegółowy wykaz znajduje się w Załączniku nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.